کتاب هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکورنوشتهی فیلسوف بزرگ دوران باستان است. در این کتاب، نوشتهها و عقاید او درمورد زندگی و مرگ، دین و علم، ادراک حسی و نحوهی رسیدن به شناخت، خوشبختی و شادکامی، اخلاق و دوستی شرح میدهد که در دوران باستان هم طرفداران بسیاری داشت. قرنها بعد نیز بر افکار اروپایی تاثیر عمیقی گذاشت. کتاب هنر خوشبختی تمام آثار باقیمانده از اپیکور شامل نامهها و آموزههای او، همچنین مجموعهای از کلمات قصار واتیکان میشود. این کتاب را میتوان مرجعی کامل برای آشنا شدن با عقاید اپیکور و همچنین کتابی برای یادگیری اخلاق و خوشبختی دانست.
معرفی کتاب هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور
کتاب هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور بخش عمدهای از ترس و هراسهایی که هر کس در زندگی با آن مواجه است را به او یادآوری میکند و سعی میکند این ترسها را کاهش بدهد. اپیکور همچنین سعی میکند آرامش خاطر، خوب زندگی کردن و سعادتمندی فردی و اجتماعی، رفاقت و لذت را به همگان یاد بدهد. تمامی این اتفاقات ایدهآل زمانی امکان پذیر است که شخصی بخواهد و برخیزد تا تلاش کند. با هریک از واقعیتها روبهرو شود تا زندگی موفق و مورد پسند خود را داشته باشد. هرچند که اتفاقات غیرقابل پیشبینی در زندگی تک به تک ما رخ میدهد، اما اپیکور راه صحیح را برای پذیرش و رستاخیزی دوباره به ما نشان میدهد.
بخشهایی از کتاب هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور
«اگر چيزها از هيچ هست میشدند، آنگاه هرگونهای میتوانست از هرچيزی زاده شود. بنابراین، هيچ يک را نيازی به بذر و بنيادی نبود. بدين سان، نوع بشر ممكن بود در آغاز از دريا برخيزد، ماهيان پولکدارازخشكی، و پرندگان از آسمان. حيوانات شخمزن و ديگر چارپايان اهلی، تمامی گونههای حيوانات وحشی، كه برآمده از بازی بختاند، همگی در هرسرزمينی جای میگرفتند. آن سرزمینها میتوانست سرزمينهای حاصلخيزباشد و یا لَميَزرع. از اين رو، ما فقط زمانی به لذت احتياج داريم كه به دليل فقدانش احساس درد كنيم، ولی وقتی احساس درد نمیكنيم، ديگر محتاج به لذت نيستيم. افزون بر اين، لگام زدن بر اميال را خير مهمی میدانيم و توصیهاش میكنيم، نه به اين خاطر كه فقط از چند چيز و نه بيشتر لذت ببريم، بلكه برای اینكه وقتی چيز چندانی نداريم، از همان معدود داشتههايمان لذت وافر ببريم.»
درباره نویسنده کتاب
اپیکور، یکی از فیلسوفان یونان باستان بود که مکتب اپیکوریسم را بنا کرد. اپیکور و پیروانش به خورد و خوراک ساده و سادهزیستی معروف بودند و هدف فلسفه را کمک به مردم میدانستند. او معتقد بود مردم وقتی میتوانند به مطالعه فلسفه بپردازند و آن را فرا بگیرند که نیازهای اولیهشان در زندگی برآورده شده باشد و از نظر زندگی اجتماعی هم در وضعیت مناسبی قرار داشته باشند. طبق تعلیمات اپیکور، مرگ پایان کار، هم برای جسم و هم برای روح است و این چیزی نیست که آدمی از آن بهراسد. از نظر او گرچه خدایان وجود دارند، اما در کار انسانها دخالتی ندارند. وی میگفت مردم باید اخلاقی رفتار کنند، نه از ترس مجازات خدایان یا برای رسیدن به پاداش آنان، بلکه به دلیل این که رفتار غیراخلاقی بار گناهشان را سنگین میکند.
مشخصات کتاب هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور
نام کتاب: هنر خوشبختی از دیدگاه اپیکور نویسنده: به قلم اپيكور Epicurus/ برگردان به انگليسی: جورج كی. استروداک مترجم: فرخ بافنده عنوان اصلی کتاب: The Art Of Happiness ژانر: فلسفه و منطق تعدا صفحات: ۲۵۶ صفحه