کتاب عشق و مرگ در کشوری گرمسیر مختص کسانی است که روحیهی استعمار ستیزی دارند، از زیر سلطه بودن عاصیاند و جهان سوم را بیشتر از هر چیزی دیده و چشیدهاند. اگر دلتان میخواهد بدانید که تنها نیستید، و کسانی غیر از شما هم درگیر این منجلاب نفسگیر هستند کتاب عشق و مرگ در کشوری گرمسیر را حتما بخوانید. شیوا نایپل، نویسندهی ترینیداد و توباگویی، در این رمان از تبعیض میگوید، از رکود و دیگر تأثیرات مستعمره بودن به هر نحو ممکن. از اینکه چقدر همه چیز سرد و کسلکننده و بیجان خواهد بود و چگونه روح از میان کوچههای گرم و نمناک شهر بدون هیچ سر و صدایی میگذرد و میرود. چیزی که همهی ما با آن آشنایی داریم و حداقل کودکیمان را، یا قسمتی از آن را، با آن دست و پنجه نرم کردهایم. ما به خودی خود خیلی خوب میدانیم و با مطالعهی این کتاب عشق و مرگ در کشوری گرمسیر یادآوری میکنیم که بخشیدن که نه، غصب شدن دسترنجهایمان چه طعمی دارد. چه میشود اگر هرچه عرق بریزیم چیزی جز خستگی و استهلاک نصیبمان نشود.
بخشهایی از دردنامهی شیوا نایپل
«تأسف موردی ندارد. طلاق مثل یک قتل از روی ترحم بود، مثل زدن تیر خلاص به اسب مجروح. اشتباه در اصل کار است، نه در انحلال پیوندی که انسان تصویبش کرده بی آنکه خداوند متبرکش کند. فقط آن روز خدا دم دست نبود. این یکی از آن کارهای عجولانهی دفتر ازدواج بود.» «اوبری به طور معترضه گفت: منطقهی هندیها. منطقهای که مطالعهاش نادیده گرفته شد. نوعی پردهی منقوش باشکوه فرهنگی که ما کویامیها زیاد از آن دم میزنیم.»
در خواندن کتاب عشق و مرگ در کشوری گرمسیر شک نکنید
بعد همهی مباحثی که در مورد محتوای این کتاب میشود ارائه داد، به فرم آن میرسیم. فرمی که کاملا درخدمت و همسو با محتوای آن است. تلاش شده تا مادامی که کتاب را در دست دارید و مشغول به خواندن آن هستید همهی حسی که در یک شهر زیر تیغ تبعید و استعمار خواهید داشت را داشته باشید. با خواندن کلمه به کلمهی شیوا نایپل در این کتاب عشق و مرگ در کشوری گرمسیر، حس خستگی فراگیر و بیهودگی به شما القا میشود و این اتفاق با انتخاب کلمات و جملهبندیها صورت گرفتهاست. حساسیت و دقتی که نویسنده داشته برای امین بودن در برابر انتقال احساساتی که در روزمرهی مردمان جهان سوم خواهند داشت، بسیار ستودنی و مثال زدنی است. صداقتی که در پیامها و پیامدهای مورد بحث در کتاب وجود دارد از تجربیات شخصی خود نویسنده نشئت میگیرد. چرا که او خود رابطهی بسیار بسیار نزدیکی با زیر سلطه بودن و مفعول بودن در نظام بردهداری را چشیده است. او لمس کرده که حتی درونیترین و دورترین چیز از مادیات، که عشق باشد، چطور و چقدر زیاد تحت تأثیر استعمار کشوری دیگر میتواند قرار گیرد. چطور مردان و زنان بی آن که بدانند یا بویی ببرند حتی روانشان دستخوش تغییر توسط عاملی خارجی است.
مشخصات
نام کتاب: عشق و مرگ در کشوری گرمسیر نویسنده:شیوا نایپل مترجم: مهدی غبرایی زبان اصلی: انگلیسی ژانر: رمان خارجی تعداد صفحات: 232