بیایید با هم به سیر تا پیاز خشونت و مواجهه با آن را در کتاب خشونت نوشته لارنس کین و کریس والدر بخوانیم. خشونت در تمامی دروانها مورد توجه قرار داشته است. چه نابههنجاریها و چه اتفاقات غیر قابل جبرانی که بر اساس و به دنبال یک خشونت اولیه رخ داده است، در صورتی که در اولین لحظات وقوع اگر به درستی مدیریت میشد مسیر زندگی فرد یا نسلی تغییر میکرد و دچار چالش نمیشد.
موضوع کتاب خشونت
کتاب پیش رو راهنما و یاریبخش فرد در چگونگی برخورد با خشونت است، با رویکردی پیشگیرانه. این که چطور مبارزه کنیم و جواب خشم را بدهیم در اولویت نیست، بلکه اولویت ما این است که چطور از بروز آن جلوگیری کنیم، در معرض آن قرار نگیریم و اگر رخ داد، چطور در راستای فروکش کردنش تلاش کنیم و گام برداریم. هشیاری کامل حین ورود به مکانهای مختلف، زیرنظر داشتن افراد و رفتارها، شرایط محیطی و پیشبینی تنشهای احتمالی از مواردیست که باید درنظر داشته باشیم و در همین کتاب به آنان پرداخته میشود. اولویت بعدی برخورد با خشونت است، هنگام رخدادش. چه رویکردی باید داشته باشیم و چه بایدها و نبایدهایی را ملزم هستیم که رعایت کنیم. مهمترین اصل در این مرحله، سرعت عمل و پیشبینی است. هرچه سریعتر تصمیم به کنش یا واکنش بگیریم و بتوانیم حدس بزنیم که حرکت حریف ما چه خواهد بود، اصلا خواستار ادامهی مبارزه است یا خیر و چه سیاستی پیشه میکند. بعدتر بیشتر درمورد ماهیت خشونت و پیامدهای آن در صورت وقوع و عدم مدیریت خواهیم خواند و میفهمیم که مهمترین چیز، اصلیترین مبارزه، و حساسترین حرکات، درون ذهن و بدن ما رخ میدهد؛ این مبارزهایست که باید در آن چیرهدست باشیم.
جملاتی از کتاب خشونت
«با بحث درباره آگاهی شروع میکنیم که برای ایمنی و سلامت شخصی بسیار ضروری است. آگاهی از شرایط محیط یعنی درکی قوی از زمان و مکان و چگونگی ارتباط آنها با شما خانواده شما، دوستان شما، و دیگرانی که در هر لحظه پیرامون شما هستند. از بعضی جهات بیشتر یک طرز فکر است تا مهارت. هر زمانی که نزدیک دیگران، مخصوصا غریبهها، هستید به نفع شماست که گوش به زنگ باشید و بین بیخبری و بدگمانی تعادل ایجاد کنید. اگر بتوانید پیش از درگیر شدن با خطر آن را حس کنید، شانس بیشتری دارید که گرفتار نشوید و سالم بمانید.» «قانونی قدیمی وجود دارد که میگوید دفاع زمانی شروع میشود که خطر آغاز شود، خطر که برطرف شد دفاع هم متوقف میشود، و اگر خطر دوباره برگشت، دفاع هم مجددا آغاز میشود.» «جنگجوی ماهر باید خود را شکستناپذیر نشان دهد و هیچ فرصتی را برای شکست دادن دشمن از دست ندهد.»
چرا کتاب خشونت را بخوانیم؟
نویسندگان این کتاب کوشیدهاند همانطور قبلتر گفته شد، به جزئیات مبارزهای مهمتر بپردازند که در ذهن و بدن رخ میدهد. مبارزهای که تنها، با تمرینهای بسیار و رسیدن به تمرکز امکان پیروزی در آن واقع میشود. پیروزی در آن همان هشیاری نسبی، تعادل، پیشبینی و افزایش سرعتعمل است. درسی که در برای شروع دفاع شخصی نیازمند آن هستیم.
مشخصات کتاب خشونت
نویسنده: لارنس کین، کریس والدر مترجم: علی هداوند زبان اصلی: انگلیسی ژانر: روانشناسی، رزمی تعداد صفحات: 400